Inleiding Cursus TYPO3 Sitebouw

Complexe websites kunnen niet zonder een goed content management systeem (CMS). Onderhoud kan met een goed CMS decentraal worden uitgevoerd door de juiste mensen. Zij hebben hiervoor geen technische kennis nodig.

TYPO3 is een van de belangrijkste open-source systemen in de markt. Het wordt door steeds meer organisaties gebruikt. Ook grote organisaties gebruiken steeds vaker  TYPO3. Vanwege het open-source karakter is  TYPO3 vrij te gebruiken. Typo3 is uitermate geschikt voor complexe websites. Binnen  TYPO3 is veel standaard functionaliteit voorhanden: een rechtenstructuur, een workflow, multi-language ondersteuning en de eigen programmeertaal Typoscript. Daarnaast zijn er tal van kwaliteit-extensies beschikbaar.

 TYPO3 beschikt over een geavanceerd template systeem met een eigen scripttaal. Hierdoor kunt u het uiterlijk van een site helemaal op maat aanpassen.

Tijdens de cursus  TYPO3 maakt u kennis met  TYPO3: u gaat het installeren, beheren en naar eigen inzicht uitbreiden met nieuwe extensies. Daarnaast besteden we aandacht aan de basis van het typoscript. Aan het einde van de workshop heeft u uw eerste site met  TYPO3 gemaakt.