Modulen Inleiding Cursus Typo3 Gebruikers

Typo3 is een content management systeem. Dankzij dit systeem kunt u op gemakkelijke wijze de inhoud van de website aanpassen. Tijdens deze module maakt u kennis met Typo3. U leert de basisaspecten van het systeem kennen. Hoe zit bijvoorbeeld de rechtenstructuur in elkaar? Welke mogelijkheden heeft u binnen het systeem?

Content beheren Typo3 Modules

Content, oftewel, inhoud is de materie waar het allemaal om draait. De website moet natuurlijk actueel zijn, maar hoe onderhoudt u het eigenlijk? De meeste bedrijven werken met een (kleine) webredactie. Iedere gebruiker heeft toegang tot bepaalde delen van de site. Met Typo3 onderhoudt u gemakkelijk uw deel van de site.

U leert content toevoegen, verwijderen en aanpassen. Daarnaast leert u bijvoorbeeld hoe u afbeeldingen toevoegt en beheert. Ook het onderhouden van het menu en het aanmaken van nieuwe pagina's en content secties behoort tot de module.

De website die u beheert maakt waarschijnlijk gebruik van meerdere Typo3 componenten en modules. Daarom bespreken wij de belangrijkste. U maakt bijvoorbeeld kennis met de webshop, de mailmodule, etc. In overleg kunnen ook andere modules behandeld worden.

Case: uw site

Tijdens de cursus gaat u aan de slag met uw eigen site of met onze testsite. U maakt nieuwe content aan, voegt items toe en voert onderhoud uit. Kortom: u leert uw (test)site volledig te beheren. In overleg is het ook mogelijk om aandacht te besteden aan specifieke componenten.