Modulen Cursus Typo3 Development

Tijdens deze module wordt de ingebouwde programmeertaal van Typo3 verder uitgewerkt.

Geavanceerd Typoscript

Typoscript biedt veel mogelijkheden om Typo3 sites helemaal naar wens aan te passen. U gebruikt het ook om nieuwe en bestaande extensies te configureren. In uw eigen Typo3 extensies zult u zeker Typoscript gebruiken om uw gebruikers de mogelijkheid te geven uw extensies naar hun hand te zetten.

Typo3 Extensies

Vanwege het open source karakter van Typo3 zijn er talloze (meer dan duizend) extensies c.q. uitbreidingen. Het belangrijkste doel van deze cursus is om zelf extensies te kunnen maken voor het cms. Binnen deze module leert u hoe een extensie in elkaar zit. U maakt zelf een opzet voor een extensie. In de volgende modulen gaat u deze verder uitwerken.

Application Programming Interface (API)

Typo3 beschikt over een uitgebreide API. Hiermee kunt u interne functies van het CMS aanspreken. Op deze manier kunt u gebruik maken van alle bestaande functionaliteit binnen Typo3. Zo kunt u bijvoorbeeld standaardmenu's implementeren, gebruik maken van formulieren, etc. Uw applicatie profiteert zo ook automatisch van updates van het CMS, interne bugfixes, etc.

Structuur Typo3 Database

Om uitbreidingen voor Typo3 te realiseren is het belangrijk om de databasestructuur van het systeem te leren kennen. Tijdens deze module zullen we de structuur bespreken met als doel om deze te kunnen gebruiken tijdens de ontwikkeling van eigen Typo3 software.

Geavanceerde Typo3 templates

In de standaard template structuur wordt voornamelijk standaard functionaliteit gebruikt. Binnen deze module gaan we echter zelf functionaliteit programmeren. Templates kunnen op deze manier volledig dynamisch worden gemaakt. Het resultaat levert zeer geavanceerde template toepassingen op.

Uw project

Het is de bedoeling dat u tijdens het cursustraject werkt aan een eigen opdracht. U wilt bijvoorbeeld een bepaalde extensie ontwikkelen of wellicht uw eigen extensie samen laten werken met bestaande (open source) componenten. Gedurende de cursus wordt u begeleid door onze ervaren docent. Aan het einde van het traject kunt u dus uw eigen (deel)project opleveren.