Inleiding Cursus Typo3 Development

Complexe websites kunnen niet zonder een goed content management systeem (CMS). Onderhoud kan met een goed CMS decentraal worden uitgevoerd door de juiste mensen. Zij hebben hiervoor geen technischekennis nodig. 

Typo3 is één van de belangrijkste open-source systemen in de markt. Het wordt door steeds meer, ook grote, organisaties gebruikt. Vanwege het open-source karakter is Typo3 vrij te gebruiken en uit te breiden. Binnen Typo3 is veel standaard functionaliteit voorhanden: een rechtenstructuur, een workflow, multi-language ondersteuning en de eigen programmeertaal Typoscript. Daarnaast zijn er tal van kwaliteits-extensies beschikbaar.

Door de krachtige mogelijkheden van Typo3 kunt u zelf componenten maken en/of aanpassen. Tijdens de cursus leert u hoe extensies worden opgebouwd. Het is de bedoeling dat u tijdens het cursustraject werkt aan een eigen opdracht.

U kunt bijvoorbeeld een bepaalde extensie ontwikkelen ofwel aanpassen. Aan het einde van de cursus heeft u dus een eigen Typo3 extensie ontwikkeld. Enige kennis van PHP is hierbij noodzakelijk.