Cursus TYPO3 Development

TYPO3 bestaat uit een basisprogramma, ook wel de core genoemd, en is opgebouwd rondom een 
database. Om uitbreidingen voor TYPO3 te realiseren is het belangrijk om de databasestructuur van het systeem te leren kennen.

Naast de core zijn er de extensies, de uitbreidingen op de core, waarvan er al meer dan 4.000 zijn geschreven door verschillende programmeurs wereldwijd. Omdat zowel de core als de extensies open source zijn, vinden we hierin een schat aan informatie voor het ontwikkelen van onze eigen extensies.

In de eerste dag besteden we daarom uitgebreid aandacht aan het aanpassen en verbouwen van bestaande extensies en zo leren we door middel van enkele cases al spelenderwijs de structuur van de extensies en het aanroepen van de achterliggende database kennen. Centraal in de training staat het doorgronden van de core API en het zelf maken van extensies voor TYPO3. Vandaar dat we in de tweede dag aan de slag gaan met de Kickstarter, een programma waarmee je zelf de basis structuur van een extensie kunt neerzetten. Van daaruit wordt gedurende de derde en laatste dag van de training de zelf ontwikkelde extensie van steeds meer functionaliteit voorzien.

Deze training is bedoeld voor de TYPO3 ontwikkelaar die reeds een aantal websites in TYPO3 gebouwd heeft of bij ons de training TYPO3 Sitebouw heeft gevolgd. Enige PHP kennis is hiervoor noodzakelijk.